ODKUD SE BEROU NAŠE KOKOSY?

Odkud_se_bere_COCOXIM 

Všechny kokosy pocházejí z oblasti Ben Tre ve Vietnamu z vlastní BIO kokosové farmy. Jedná se o shluk ostrůvků v deltě řeky Mekong, která sem po staletí přináší naplaveniny bláta bohatého na humus, množství antibakteriálních látek, přírodní antibiotika a mikroorganická hnojiva. Mekongu se již po staletí právem říká Zahrada světa či Řeka zázraků. Na farmě nejsou používána žádná průmyslová hnojiva ani chemické pesticidy. Na rozdíl od mnoha jiných oblastí je zde zakázán chov skotu a drůbeže z důvodu eliminace znečištění půdy výkaly.

Právě tyto ojedinělé přírodní podmínky vytváří ideální prostředí k pěstování kokosů té nejvyšší kvality, která je ceněna mezinárodními experty. V čem se kokosy z Ben Tre liší od ostatních? Mají silnější skořápku, odolnější kokosová vlákna, jejich dužina obsahuje vyšší obsah kokosového oleje a voda z nich je přirozeně mnohem sladší než jinde na světě.

Celá oblast je velmi pečlivě kontrolována a dozorována Control Union – celosvětovou sítí poradenství a ověřování kvality v souladu s příslušnými mezinárodními předpisy organického pěstování.

COCOXIM_Ben_Tre_resize