100 % Organic kokosová voda – proč ji pít a na co si dávat pozor?

Odkud_se_bere_COCOXIM 

O kokosové vodě jste už určitě někdy slyšeli, nebo jste ji možná sami vyzkoušeli. Věděli jste ale, že kromě toho, že skvěle chutná má i blahodárné účinky na vaše zdraví? A znáte rozdíl mezi BIO a Organic?  

Zdraví pro celé tělo

Kokosová voda je zdrojem mnoha minerálů. Prospívá vašemu srdci, pomáhá snižovat cholesterol, má vliv na kvalitu pleti a hodí se také při hubnutí.  Často se využívá pro doplnění dehydratovaného těla při průjmových onemocněních, v těhotenství nebo pokud trpíte bolestmi hlavy. Doporučuje se pít také před a po dlouhé cestě letadlem, kdy je vaše tělo vystaveno specifickým podmínkám a dostává takzvaně zabrat.

BIO nebo Organic?

Někomu může jít ze všech těch zdravých označení potravin hlava kolem. Jaký je tedy rozdíl mezi BIO a Organic? Je to jednoduché –  u světových produktů se využívá názvu Organic, u nás používáme spíše BIO. Oboje ale znamená to samé – produkt pochází prokazatelně z ekologického zemědělství, což je stěžejní údaj pro kvalitu jakékoliv potraviny.

 

Doplňujte tekutiny při sportu

Kokosová voda se stala pevnou součástí zdravého životního stylu. Je plná nejen vitamínů a minerálů, ale obsahuje také elektrolyty, které dovedou rehydratovat tělo lépe, než obyčejná voda. Voda tak má stejné účinky jako iontové nápoje. Je proto skvělým zdrojem tekutin ať už jste fanoušky fitness, jezdíte na kole nebo třeba cvičíte jógu.

Voda není mléko

Kokosová voda je tekutina, kterou najdete uvnitř kokosového ořechu, a ta kvalitní pochází vždy z mladých zelených kokosů – sklízí se obvykle mezi 5. – 8. měsícem. Kokosové mléko se zpracovává naopak z dužiny (tzv. “masa”) zralého kokosu, staršího než 10 měsíců a na rozdíl od vody obsahuje velké množství tuku.

 

JAK POZNAT KVALITNÍ KOKOSOVOU VODU

Napadlo vás někdy, že je důležité, kde vyrostly kokosy, ze kterých je voda vyrobená? Stejně tak, jako jakákoliv jiná potravina, může mít i voda z kokosů různou kvalitu. Abyste z ní skutečně získali všechny zdraví prospěšné látky, velmi záleží na tom, zda byly kokosy vypěstovány v ekologickém zemědělství a lze doložit jejich původ mezinárodním certifikátem kvality a samozřejmě certifikáty BIO. Všechny tyto informace by měl výrobce uvádět na obalu nebo by měly být snadno dohledatelné.

 

Jak je to s cukrem a chutí

Pokud byste porovnali chuť kokosu z Jižní Ameriky, Thajska a Vietnamu, každý bude chutnat jinak. Například kokosy z Vietnamu jsou méně sladké, než ty Thajské a mají svěžejší chuť. U neověřených výrobců se však může stát, že ačkoliv se ve složení neuvádí přidaný cukr, ve skutečnosti tam kvůli chuti přidaný často je. Proto je ideální kupovat vodu pouze od ověřených značek. Pokud vám klasická kokosová voda nechutná a máte rádi sladší varianty, určitě si vyberete v našem e-shopu. Nejpopulárnější je příchuť lotos a čerstvá novinka mléko jako nápoj. Pro milovníky čisté kokosové vody pak nabízíme řadu 100 % Pure a 100 % Organic.

COCOXIM_perfektni_produkty_resize